Foto

2019 Editie 4 

 

Slotavonden;

   

     

 

6 MEI 2019 Theater TRAXX heeft de aftrap gegeven voor het project van 2019;

Lessen door workshophouders op de scholen;

WIJGroningen-Jongerenwerk, Jimmy’s, VVN, HALT & Handhaving 050, Politie.

 

—————————————————–

 

Impressie 2018!

update 5/6/18 scrollen….

 

SLOTAVOND 2;

De tweede en laatste slotavond van het preventieve uitgaansproject Chill Op Stap is ook afgelopen. 4 Juni 2018 werden de avond de leerlingen en ouders van het PraedniusGymnasium en het WerkmanVMBO verwelkomt in Pathé Groningen. Na de aftrap werd een indringende brief van Job van Eijk, de broer van Sjoerd, voorgelezen aan het publiek. Sjoerd is in 2016 verdronken na een avondje stappen. De boodschap van Job luidde dan ook; Heb veel plezier tijdens het stappen, maar let op elkaar. Samen uit Samen thuis!

Daarna volgde wederom de verdeling van de leerlingen in kleurgroepen. Onder begeleiding van een docent, jongerenwerker van WIJGroningen en een politiemens, gingen de leerlingen de stad in. Er werden casussen door de hulpverleningsdiensten na gespeeld. Op 5 locaties werd een scene nagespeeld hoe het zou moet, en hoe het uit de hand kan lopen. Daarna werden de casussen besproken in de 10 aangesloten horecagelegenheden.  Tevens had de brandweer nog een uitleg en oefening in een horecagelegeheid hoe te handelen als er brand was,  incl. rookgordijn. En gingen leerlingen in gesprek met  jongeren van de hulpverleningsorganisatie Overstag Uitvoering . De ouders bleven eerst nog in Pathé waar zij in gesprek konden met elkaar en met het Forum, vertegenwoordigd door  wethouder Ton Schroor, politie Siard Heidanus, Koninklijke Nederlandse Horeca van Hans Singelenberg , O2G2  deze avond in persoon van Onne Folkeringa en van M&F security kreeg Maurice Zwiers het woord.  Wederom o.b.v. Forumleider Ronald Haveman. Tevens kregen de ouders ook vanavond weer een voorlichting van VNN.

Zie hieronder een impressie van de laatste slotavond, waarbij de leerlingen dit keer zichtbaar met kleurvlaggen van hun groep met het logo van <ChillOpStap> door de stad liepen. Gevolgd door  onder begeleiding van de politie een wandeltocht vanaf de Vismarkt naar Kokomo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SLOTAVOND I; De eerste slotavond is een feit! Maandagavond 28 mei werden de leerlingen en ouders van het Heyerdahlcollege en het Leon van Gelder welkom geheten in Pathé Groningen! De organisatie van ChillOpStap bedankt Pathé Groningen voor hun gastvrijheid en het meedenken om de slotavond tot een succes te maken!

 

Na een indeling van leerling- en oudergroepen,  met behulp van gekleurde polsbandjes ,

werd de avond geopend door de organisatie van Chill Op Stap.

 

 

Daarna werd er geluisterd naar het voorlezen van de brief die studentJob van Eijk voor nieuw komende studenten en ‘stappers’ in de stad Groningen heeft geschreven. Dit naar aanleiding van een zeer trieste gebeurtenis, namelijk het verdrinken van zijn broertje Sjoerd, na een avondje stappen (ter ere van zijn verjaardag….. ). De boodschap van de brief is;  “SAMEN UIT SAMEN THUIS”, na een avondje stappen.

Na de aftrap in Pathé Groningen, liepen de leerlingen onder begeleiding naar de binnenstad. Daar bekeken ze een  aantal casussen die door het openbare orde team van de politie i.c.m. politiehonden, politiebikers & politiepaarden werden nagespeeld. Ook casussen van de brandweer en ambulancebikers werden bekeken.

De leerlingen bespraken elke casus met hun begeleiders . Wat hadden ze gezien en ervaren? Ook werd er in een aantal horecagelegenheden gesproken met jeugd die ervaringsdeskundigen waren n.a.v.  teveel alcohol drinken.

 

Ook werd er even aan de bar gezeten van menig aangesloten horeca gelegenheid . De organisatie van Chill Op Stap bedankt de deelnemende  horecagelegenheden. Zij hebben hun deuren geopend voor de leerlingen . Ook zij benadrukken Veilg&Gezond Uitgaan en zien het belang van preventie. De leerlingen hebben ervaren hoe het in ‘de kroeg’ is. En hebben uiteraard ook nog hun voetjes van de vloer gedanst!

 

 

Hieronder foto’s van uitleg na de gespeelde casussen en een groep zocht even het terras op.

 

 

 

De ouders hebben  in Pathé Groningen deelgenomen aan een Forum. De forumleden waren een afvaardiging van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), O2G2 (onderwijs) en de politie. Helaas waren Wethouder Gijsbertsen namens de gemeente Groningen en de heer Zwiers namens  M&F beveiliging, geveld door de griep. De aanwezige Forumleden gingen in gesprek met ouders in de zaal n.a.v. stellingen en ook d.m.v. vragen die er leefden onder de ouders. Tevens kregen de ouders in Pathé Groningen een voorlichting van Verslavingsgroep Noord Nederland (VNN).

 

 

Ten slotte gingen ook de ouders de binnenstad in en konden zij nog 2 verschillende casussen bekijken en nabespreken.

 


KLASSEN WORKSHOPS vanaf 7 mei tot en met 1 juni 2018;

Niet van elke workshop in de klassen is een foto.

Filmpjes van een aantal workshops is terug te vinden onder het tabblad video’s op de homepagina.


23/5/18 De volgende workshops werden gegeven door;

 

 

Het Heyerdahlcollege volgde de workshop van de politie (Flex team Groningen). De politie is een van de samenwerkingspartners. Zie onder het tabblad <Samenwerking> en vervolgens <Inhoud Workshops> wat de inhoud van deze workshop is.


 

16/5/18 De volgende workshops gegeven door ;

 

 

 Het WerkmanVMBO volgde de workshop van Wij-Lewenborg Jongerenwerk  @tschip050. WijGroningen is een van de samenwerkingspartners. Zie onder het tabblad <Samenwerking> en vervolgens <Inhoud Workshops> wat de inhoud van deze workshop is.

 

Het Leon van Gelder volgde de workshop van de politie (basisteam Zuid). De politie is een van de samenwerkingspartners. Zie onder het tabblad <Samenwerking> en vervolgens <Inhoud Workshops> wat de inhoud van deze workshop is.


15/5/18 De volgende workshops gegeven door;

 

Het Werkman VMBO en het Heyerdahlcollege volgenden de workshops van HALT samen met HANDHAVING gemeente Groningen. Zij zijn  een van de samenwerkingspartners. Zie onder het tabblad <Samenwerking> en vervolgens <Inhoud Workshops> wat de inhoud van deze workshop is.


 

9/5/18 De eerste workshoplessen en de projectgroep.

Het WerkmanVMBO kreeg woensdag de gastles/workshop van de politie (basisteam Noord). De politie is een van de samenwerkingspartners. Zie onder het tabblad <Samenwerking> en vervolgens <Inhoud Workshops> wat de inhoud van deze workshop is.

 

De projectgroep van Chill Op Stap komt regelmatig bij elkaar om af te stemmen. We zijn een afvaardiging van O2G2, Politie en Brandweer. Zie onder het tabblad <Samenwerking> met wie wij tijdens het project samenwerken.


7/5/18 De aftrap van CHILL OP STAP door theatergroep TRAXX met de  voorstelling   KAPOT VAN JOU!

TRAXX trad maandag 7 mei  3x op in het Praedinius gymnasium voor de scholen Praedinius Gymnasium, Leon van Gelder en het Heyerdahlcollege. Het WerkmanVMBO starte met een documentaire van de NPO,  in bioscoop Pathé Groningen.

De acteurs van de theatergroep TRAXX spelen hun interactieve voorstelling tussen de leerlingen in. Hilarisch moment als in de vroege ochtend een krat bier op het toneel wordt getrokken en de flesjes aan de mond gaan om vervolgens het spel “Truth or dare “te spelen.  Lachsalvo’s maar ook doodse stilte bij serieuze items over vriendschap, liefde, keuzes in het leven en de dood…..

 

De bus van TRAXX wordt uitgeladen om de set op te bouwen in de kantine van het Praedinius Gymnasium.  Leon van Gelder, Werkman VMBO en Praedininus  Gymnasium bekijken de interactieve  voorstelling,

 

Het publiek krijgt soms een onverwachte rol.  Ga er maar aan staan te midden van je schoolgenoten!


De wensenboom van TRAXX. Elke leerling mag na de voorstelling een wens of bericht voor zichzelf of voor een ander opschrijven.  Dit naar aanleiding van het onderwerp verlies (alcohol in het verkeer/ rouw).  De vlinderbriefjes mochten open of gesloten opgehangen worden in de boom. De acteurs van TRAXX lezen na hun theaterseizoen alle open briefjes en verbranden ze tezamen met de gesloten vlinders in een kampvuur , met de wens dat de wensen uitkomen of de berichten ‘ergens’ ontvangen worden.

 

 theatertraxx.nl/project/kapot-van-jou

Het WerkmanVMBO bekeek in bioscoop Pathé  Groningen een documentaire over alcoholgebruik.