home

Update 28 mei 2019

De 4de editie van CHILL OP STAP zit erop. Gisteravond een prachtige 2de  afsluitingsavond gehad.

Ouders en leerlingen bekeken de hulpverleningsdienst casussen op De Grote Markt. Daarna volgden de ouders de workshop van VNN en spraken zij met Forumleden over onderwerpen met betrekking tot geneugten en gevaren van het uitgaansleven. De leerlingen hebben de aangesloten horecagelegenheden bezocht. M&F security vroeg bij de ingang van een kroeg naar de ID, en dit was direct de praktijk van het stappen…. ben je oud genoeg, heb je je ID bij je, waarvoor kun je bij security terecht, hoe werkt de horecatelefoon in verbinding met de politie etc. Jimmy’s en Overstag Uitvoering gingen met hun ervaringsdeskundige jong volwassenen in gesprek met de leerlingen, over wat hen in het leven was overkomen. VVN probeerde de leerlingen te laten ervaren hoe het is om niet meer alert en scherp te zijn wanneer je teveel alcohol op hebt (alcoholbril en bewegen) en de brandweer gaf een workshop over oa. brandgevaar en nooduitgang in een ruimte. Al met al een mooi programma waarbij we ook het (verbaasde)  publiek konden uitleggen wat het project inhield.  Waardevolle gesprekken en mooie reacties!

De organisatie van CHILL OP STAP bedankt alle betrokken meewerkende partijen. Voor hun inzet, meedenken, flexibiliteit en het uitdragen hoe mooi stappen kan zijn (in het altijd mooie Groningen! ) Als je maar nadenkt wat je doet, samen uit-samen thuis, zorg voor elkaar !

Tot editie 5!

https://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10010/Noord-Vandaag/aflevering/24156#

 


 

 

Update 27 mei 2019

 

Vanavond is de 2de en laatste afsluitingsavond van ChillOpStap 2019, editie 4 . Dit keer sluit het HarensLyseum af!

Vanmiddag werd Liselotte van der Mei  van het Heyerdahlcollege , namens CHILL OP STAP geïnterviewd door Radio Noord. Luister hieronder het fragment.

 

 

 


 

17 mei 2019

De eerste 2 weken van CHILL OPSTAP 2019 zijn alweer voorbij. Nog ruim een week te gaan en de eerste afsluitingsavond staat voor de deur.

Helaas heeft de Erasmusschool moeten afzeggen door drukte rondom examentijd. Hopelijk sluiten ze bij een andere editie weer aan. Het Wijteam Groningen, jongerenwerk, heeft hun workshops al gegeven op het Leon van Gelder en Heyerdahlcollege. Zie de foto’s en volg Insta/Twitter/Facebook.

Ook handhaving050 samen met HALT, VVN, Jimmy’s en de politie zijn al de klassen in geweest voor hun lessen. Iedereen was erg tevreden over de inzet van de leerlingen en de interactie over het onderwerp waar wij voor staan; gezond en veilig uitgaan, groepsdruk, middelen gebruik. Beter voorkomen, inzichten, dan moeten genezen… 🙂

 

8 mei 2019

De 4de editie van ChillOpStap is maandag van start gegaan.

Het preventieve uitgaansproject Chillopstap werd ingeluid met 3 voorstelling van @theatertraxx in HuizeMaas. Het Heyerdahlcollege zit als eerste klaar om de interactieve voorstelling te gaan volgen! Komende 3,5 week zal het project op 4 scholen worden gehouden. Workshops door verschillende netwerkpartners in de scholen en na deze schoolweken 2 slotavonden in de binnenstad, zodat de leerlingen ook aan het echte uitgaansleven kunnen ‘proeven’. De doelgroep is bewust gekozen, nl 15 á 16 jarigen. Te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken om uit te kunnen gaan. Tijdens de slotavonden zullen de ouders van de leerlingen hun eigen chillopstap-lijn volgen in @pathe Groningen. Jongeren voorbereiden op het uitgaansleven, waarbij leuke momenten in hun jonge leven worden gemaakt, vriendschappen sterk zijn en verleidingen op de loer liggen. Hoe gedraag je je daarbij ook nog eens in de openbare ruimte waar anderen de spelregels bepalen en waar veilig en gezellig uitgaan de boventoon moet voeren. #18NIX #CHILLOPSTAP #COS#TRAXX #SAMENUITSAMENTHUIS#Heyerdahlcollege #Harenslyseum#LeonvanGelder #Erasmusschool#HorecabinnenstadGroningen #Pathé#VNN #WIJGroningen #VVN#JIMMYS #OVERSTAGUITVOERING#HALT #HANDHAVING050#M&Fsecurity #BRANDWEER#POLITIE #AMBULANCE.

 

Een dezer dagen zal er bekend worden gemaakt welke horecagelegenheden er dit jaar weer mee doen. In elk geval kunnen we zeker zijn van  de deelname van #PATHÉ #Groningen. Vorig jaar heeft Pathé zich bij het project aangesloten en het biedt ons ook dit jaar weer de mogelijkheid om de start en de slot van het project in Pathé te kunnen houden.